Badge hoofd skill sociaal bewustzijn

Deelskill - Communicatie

Deelskill - Communicatie

Hoe breng jij op een effectieve en effici├źnte manier jouw boodschap over en welke tools kun je daarvoor inzetten. Onderzoek heeft naar boven gebracht dat een gesproken boodschap maar bij 7% van de mensen aankomt. Hoe kun jij nu jouw communicatie beter over laten komen bij de ander zodat hij/zij begrijpt wat jij bedoeld en er iets mee gaat doen?Deelskill - Netwerk

Deelskill - Netwerk

We leven in een maatschappij die gebouwd is op onderlinge verbondenheid. In die verbondenheid liggen soms vele netwerken verborgen. In die netwerken zitten voor jou de  mensen die je helpen bij de zaken die jij tegenkomt in je leven. Hoe jij het meeste uit je netwerk haalt en welke kwaliteiten je daarvoor nodig hebt wordt duidelijk met deze skill.


Deelskill - Omgevings sensitiviteit

Deelskill - Omgevings sensitiviteit

Wanneer jij omgeving sensitief bent betekent dit dat jij ziet, voelt of hoort, afhankelijk van jouw communicatie voorkeur, wat er in je omgeving speelt. Doordat je dit vermogen hebt of gaat ontwikkelen ben je in staat om aan te sluiten bij de ander en begrip en harterkenning te tonen. Dit laatste maakt dat je gelijkwaardige gesprekken kunt voeren.


Deelskill - Luisteren

Deelskill - Luisteren

Communicatie bestaat voor een groot deel uit het vermogen om de ander te kunnen en willen horen. Luisteren is daar een essentieel onderdeel van. Luisteren kun je op verschillende manieren uitvoeren met logischerwijze verschillende uitkomsten. Welke dit zijn ga je hier ervaren.